Istoria rochiilor

rochii dantela

Istoria rochiilor

Dantela este de foarte multa vreme in stransa legatura cu rochiile si istoria lor. Nu ni le putem imagina una fara alta. Delicate, pretioase, romantice, misterioase, ambele stiu cum sa ne puna cel mai bine in valoare si stiu cum sa ne sublimeze corpul.

Iar dantela este cu siguranta cel mai nobil si rafinat material care se poate folosi in foarte multe feluri pentru cele mai frumoase modele de rochii. Balenciaga a avut pentru prima data ideea, departe, in 1946, sa creeze prima rochie din dantela.Cu siguranta ca adori si tu finetea, delicatetea si rafinamentul rochiilor din dantela. Dar te-ai intrebat macar o data care este originea sau istoria acestui material foarte glamour? Intra citind acest articol in culisele acestui material indemodabil.

Conform istoriei, dantela a aparut prin secolul XV sau prin anii 1539, in secolul XVI, in regiunea Venetiei sub numele de pasmanterie. Dar la inceput, dantela era rezervata doar barbatilor. Femeile au inceput sa poarte dantela abia incepand cu secolul XVII. Cuvantul dantela este folosit insa abia incepand cu anul 1545, pe cand acest material nobil facea parte din zestrea surorii lui Fran├žois I. Considerat un produs de lux inca de la originile sale, dantela orneaza cele mai frumoase tinute inca din negura timpurilor. Iar Napoleon I este cel care a facut din dantela un material folosit in exclusiv de catre femei.

Iar rochiile din dantela au cele mai variate si mai frumoase modele si se pot purta la orice stil, in orice circumstanta. In versiune sa sexy si foarte feminina, rochia scurta din dantela, mulata sau cea cu spatele gol este minunata. Este cea mai fermecatoare si cea mai rafinata, ideala pentru a-ti pune senzualitatea in valoare.

Rochia alba din dantela este cea care iti va conferi un look angelic. Rosul incendiar este cel care accentueaza efectul senzual sau cel de seductie.

Rochia lunga din dantela este cea mai sic, cea mai feminina si cea mai glamour. O valoare sigura cu adevarat atemporala. Vei obtine un mninunat stil BCBG perfect pentru orice situatie.

Dar rochia din dantela este extrem de versatila si nu se poarta doar la cele mai frumoase tinute elegante de seara. Arata de minune la un look mai rock, mai army sau mai casual, cand este purtata alaturi de gecile din piele, cu un stil army, in nuante de kaki sau de gecile din blugi.

Rochia din dantela, chiar daca are o istorie lunga in spatele sau, te ajuta sa obtii cele mai frumoase tinute, cele mai glamour, cele mai cool si cele mai sofisticate. Cum sa nu o adori?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *